In localitate a fost ridicat un monument dedicat eroilor din Ocnita cazuti la datorie pentru patrie. Monumentul este inaltat eroilor cazuti in razboiul pentru independenta, cat si in cele doua razboaie mondiale. Monumentul este opera sculptorului Vasile Blendea.

Biserica cu hramul Nasterii Maicii Domnului

ACEASTA SFANTA BISERICA CU HRAMUL MAICII DOMNULUI S-A CONSTRUIT INTRE ANII 1990 – 1998 DE ASOCIATIA CRESTIN – ORTODOXA FILANTROPICA OCNITA, FONDATA DE ION SI MARIA BACIU, PRIMII CARE AU INITIAT SI MOBILIZAT CREDINCIOSII PENTRU AJUTOR, CONDUCAND LUCRARILE DE LA INCEPUT PANA LA SFARSIT.

SFINTIREA PIETREI DE TEMELLIE S-A FACUT IN ANUL 1992 SUB PASTORIREA PREA FERICITULUI PATRIARH TEOCTIST, IAR SFINTIREA BISERICII SI DAREA IN FOLOSINTA IN ANUL 1995 SUB PASTORIREA I.P.S. DR. VASILE COSTIN AL TARGOVISTEI NUMIND PREOT PAROH PE PC. GHEORHGE NITA SI INCADRAND NOUA BISERICA CA PAROHIA OCNITA 2.

LUCRARILE DE PICTURA AU FOST DUSE LA BUN SFARSIT DE CATRE FONDATORI SI ENORIASI SUB INDRUMAREA PC. PR. GHEORGHE NITA, IAR PICTURA A FOST EXECUTATA DE PICTORUL ADRIAN PANCU – TEIS.