иии Harta site иии Contact иии Prima pagina иии
Comuna Ocnita
Prezentare
Hotarari
Dispozitii
Proiecte
Protectia civila
Starea civila
Invatamantul
Evenimente
Cultura
Muzeul Ocnita
Monumente si Biserici
Imprejurimi
Primaria Ocnita
Organizare
Consiliul local
Relatii cu cetatenii
Informatii publice
Realizari
SVSU
Prezentare
Descarca fisa

Site creat de
Crios

monumentul eroilor satului

In localitate a fost ridicat un monument dedicat eroilor din Ocnita cazuti la datorie pentru patrie. Monumentul este inaltat eroilor cazuti in razboiul pentru independenta, cat si in cele doua razboaie mondiale. Monumentul este opera sculptorului Vasile Blendea.


Biserica cu hramul Nasterii Maicii Domnului

ACEASTA SFANTA BISERICA CU HRAMUL MAICII DOMNULUI S-A CONSTRUIT INTRE ANII 1990 - 1998 DE ASOCIATIA CRESTIN - ORTODOXA FILANTROPICA OCNITA, FONDATA DE ION SI MARIA BACIU, PRIMII CARE AU INITIAT SI MOBILIZAT CREDINCIOSII PENTRU AJUTOR, CONDUCAND LUCRARILE DE LA INCEPUT PANA LA SFARSIT.

biserica cu hramul nasterii Maicii Domnului

SFINTIREA PIETREI DE TEMELLIE S-A FACUT IN ANUL 1992 SUB PASTORIREA PREA FERICITULUI PATRIARH TEOCTIST, IAR SFINTIREA BISERICII SI DAREA IN FOLOSINTA IN ANUL 1995 SUB PASTORIREA I.P.S. DR. VASILE COSTIN AL TARGOVISTEI NUMIND PREOT PAROH PE PC. GHEORHGE NITA SI INCADRAND NOUA BISERICA CA PAROHIA OCNITA 2.

LUCRARILE DE PICTURA AU FOST DUSE LA BUN SFARSIT DE CATRE FONDATORI SI ENORIASI SUB INDRUMAREA PC. PR. GHEORGHE NITA, IAR PICTURA A FOST EXECUTATA DE PICTORUL ADRIAN PANCU - TEIS.

© 2004 Primaria Ocnita/Design by Crios SRL