иии Harta site иии Contact иии Prima pagina иии
Comuna Ocnita
Prezentare
Hotarari
Dispozitii
Proiecte
Protectia civila
Starea civila
Invatamantul
Evenimente
Cultura
Muzeul Ocnita
Monumente si Biserici
Imprejurimi
Primaria Ocnita
Organizare
Consiliul local
Relatii cu cetatenii
Informatii publice
Realizari
SVSU
Prezentare
Descarca fisa

Site creat de
Crios
Date generale despre biblioteca din comuna

"Preocupare pentru lectura a existat in localitatea noastra inca de la 1936, cand functiona o biblioteca a scolii cu 372 de carti, condusa de invatatorul Soare N. Alecu. Se organizau sezatori culturale si conferinte pe teme agricole.

In 1949 Caminul se reorganizeaza sub numele de "Nicolae Balcescu" si isi formeaza propria biblioteca. Pana la desfiintare, cei care s-au perindat prin aceasta institutie si-au pus amprenta si au lasat ca mostenire un numar de 3600 volume.

Biblioteca Comunala isi reia activitatea in anul 1990, avand sediul in Caminul Cultural. Din anul 2002 sediul este intr-o cladire a scolii generale. Biblioteca are in acest moment un numar de 7100 carti si 450 cititori. Tot aici se organizeaza diferite activitati cum ar fi: concursuri, expozitii, intalnirii cu scriitorii.

Biblioteca trebuie perceputa ca un centru de informare, iar bibliotecarul nu ca o persoana care imprumta doar niste cart, ci un prieten care doreste sa dea cat mai multe informatii.

Informatia inseamna putere. Puterea de a trece peste obstacolele vietii si de a ne usura traiul cotidian. Puterea de a ne face existenta mai placuta, de a comunica mai usor cu semenii nostri, de a ne cunoaste reciproc necazurile, bucuriile, realizarile si de ce nu, de a ne ajuta, educa sau civiliza reciproc."

Bibliotecar
VIOLETA DUMITRESCU

In comuna activeaza un grup folcloric, un grup de fluierasi, o formatie de dansuri populare de amatori, toate cunoscute in localitate si satele vecine.

Valoarea acestora a fost recunoscuta prin obtinerea mai multor diplome la manifestari si concursuri organizate in judet.

Va prezentam cateva imagini din manifestarile organizate de caminul cutural.


© 2004 Primaria Ocnita/Design by Crios SRL